سر خط اخبار

کد خبر:145436
پ
انگار کسی صدای بحق نانوایان را نمی شنود

معایب طرح هدفمند سازی نان چیست

محمدرضا خواجه زفره:معایب طرح هدفمند سازی نان چیست: ۱- مغایر اصول اولیه علم اقتصاد است که می گوید بنگاه اقتصادی باید سود آور باشد این طرح با تغییر سهمیه ثابت به متغیربرخلاف شعار اولیه خود (هرچه بپزید آرد دریافت می کنید واین یعنی شناورسازی سهمیه براساس تعداد مشتری ) عمل کرده ونانوایان را به روز […]

محمدرضا خواجه زفره:معایب طرح هدفمند سازی نان چیست:

۱- مغایر اصول اولیه علم اقتصاد است که می گوید بنگاه اقتصادی باید سود آور باشد این طرح با تغییر سهمیه ثابت به متغیربرخلاف شعار اولیه خود (هرچه بپزید آرد دریافت می کنید واین یعنی شناورسازی سهمیه براساس تعداد مشتری ) عمل کرده ونانوایان را به روز سیاه نشانده واقتصاد نان را نابود نموده است.

۲- این طرح برخلاف اصل شناورسازی سهمیه عمل می کند وبا دخالت در انتخاب نوع مشتری توسط نانوا هرروزبرایش محدودیت ایجاد کرده و سهمیه اش را کسر می کند !

۳-این طرح برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی عمل می کند وآزادی عمل وحق انتخاب را از تولید کننده گرفته است.

۴-این طرح فاقد درک این جمله است که نانوایی تک محصولی است وبرخلاف سوپری است وباید برای تامین هزینه پرسنلی وجاری خود نان بیشتری بفروشد ولی دخالت وزیر در تعداد فروش نان یا انتخاب نوع مشتری ( این تعداد نان به هرکس مامی گوییم بدهید! ) باعث ورشکستگی ونابودی اقتصاد نان شده است.

۵- این طرح با دخالت در فروش تعداد نان به یک مشتری عملا برخلاف شعارهای اولیه عمل کرده(مشتری محدودیت خرید ندارد) وهرچه نانوا دنبال فروش نان بیشتر برای کسب درامد بیشتر است این طرح دنبال کاهش فروش نان وکاهش درآمد نانوایی ونهایتا تبدیل یک بنگاه اقتصادی به غیر اقتصادی و ورشکسته است.

۶- این طرح دنبال کاهش مشتری یک بنگاه اقتصادی است وعلم اقتصاد دنبال افزایش مشتری یک بنگاه وسودآوری آن است و اینجا وزارت اقتصاد علیه اساسنامه خود عمل کرده است

۷- این طرح اصلا شفافیت ندارد وهیچ کس نمی داند چه گناهی کرده که آردش کسر می شود ! مجری آن می گوید اگر ملاکهای افزایش یا کسر سهمیه را نانوا بداند ما را دور می زند!

۸- اصل تفویض اقتدار در علم مدیریت واقتصاد در این طرح هیچ انگاشته شده ومسئولان استانی هیچ اختیاری در افزایش یا وصل سهمیه قطع شده سهوی وعمدی یک نانوا ندارند

۹- مسولان استانی آرد ونان می گویند اصل شناورسازی سهمیه طبق تعداد مشتری کشک است !

۱۰- از نظرنانینو وقتی سخن از افزایش سهمیه می شود افزودنی ۲ تا ۴ کیسه به سهمیه نانوا افزایش تلقی می شود ولی از نظر ما توهین است ! نانوایی که کمبود سهمیه دارد بین ۵۰ تا ۲۵۰ کیسه نیاز دارد تا اولا پاسخگوی مشتریانش باشد ثانیا بتواند هزینه های تولید نان و دستمزد کارگرانش را بپردازد که مغازه تعطیل نشود! واین طرح توهین به شعور نانوا وعلم اقتصاد محسوب می شود.

۱۱- در تدوین طرح از نظرات هیچ یک از کارشناسان رشته نان استفاده نشده ومی گویند: کار هرچه بی ربط باشد موفق تراست.!؟

۱۲- طرح با هدف ساماندهی اوضاع آرد ونان کشور تدوین شده است ولی اوضاع را بیشتر نابسامان نموده و هیچ یک از ذی نفعان از آن رضایت ندارند نانوا اختیار نانوایی خود را ندارد ونمی تواند ۵۰عدد نان برای نذری یا روضه خانگی ببرد!

۱۳- طرح بهانه ای شده برای توهین وتهمت به نانوایان وخلافکار جلوه دادن آنها در صورتی که متخلف اصلی دولت است که می گوید : می دانیم حق با شماست ولی نمی توانیم نرخ دهیم !؟اما شما می توانید وزن چانه را کمتر کنید تا ضرروزیان خود را کمتر سازید. بعد به همین اتهام نانوا را روانه تعزیرات می کنیم وجریمه میلیاردی برایش می نویسیم!

۱۴- طرح به دنبال تحمیل نظرات غیر کارشناسی (فروش نان به قیمت پارسال ) خود به اصناف است نه پذیرش درد نان و درک مشکلات تولید کنندگان که ۸۵درصد هزینه های یک نانوایی متغیر و ققط ۱۵ درصد (ارد) ثابت است ونباید به بهانه همین ۱۵ درصد نرخ را ثابت کنیم وموجب زیان دهی شغل ولغزش نانوایان شویم.

۱۵-نانینو برای سنجش تعداد چانه یک کیسه آرد سقف را در نظر گرفته نه سطح را ! در صورتی که ۷۰% کیفیت گندمهای توزیعی در ایران در سطح هستند (درجه ۲ و۳) وهمین باعث بروز اختلاف محاسباتی بین اعداد استخراجی توسط وزیر اقتصاد واتحادیه هایی شده است که نهایتا نانوا را بخاطر گناه نکرده مجرم تلقی نموده وجریمه می کنند

۱۶- طرح هوشمند سازی هیچ برنامه ای برای ارتقا کیفیت نان ندارد ومدیرنانینو می گوید مادنبال کمیت هستیم نه کیفیت! واین گفته مغایر فرمایشات رهبری است که معتقد هستند بیش از ۳۰% ضایعات داریم وباید هرچه زودتر برطرف شود.

۱۷- مدیران طرح نه نظرات سازمان استاندارد را قبول دارند نه تشکلهای صنفی را ومبنای محاسبه تعداد چانه یک کیسه ۴۰ کیلوئی را حدود ۷۰% در نظر گرفته اند در صورتی که همه معتقندند حدود ۵۰% است

۱۸-طرح هیچ درکی از تفاوت چانه خمیر نرم وسفت -سفید وسبوس دار -پر گلوتن وکم گلوتن ندارد ومحاسباتش مغایر اصول علمی و فنی این رشته است وهمواره باعث متهم سازی نانوا میشود که اصلا صحت ندارد.

۱۹-طرح ، نان مصرفی پرسنل نانوایی را که در طول روز می خورند وشبها (هرکارگر حدود ۲۰ عدد) می برند محاسبه نکرده و برای نانوا تخلف می نویسد که چرا تعداد چانه یک کیسه کم آمده است و تو خواسته ای نپزی تا آردش را بفروشی لذا به جرم آرد فروشی (گناه نکرده) مجازات می شوید.

۲۰- این طرح آرد ضایع شده حین کار را محاسبه نکرده وتوجه ندارد که آرد مفید یک کیسه ۳۵ کیلو است نه ۴۰ کیلو. چونکه ۳ کیلو افت وزن بابت خشک شدن آرد در نانوایی است که دولت به کارخانجات آرد اجازه داده که آردشان ۱۴% رطوبت داشته باشد وگندمشان تا حدود ۱۷% واز طرفی برای انجام عملیات خمیر گیری-چانه گیری -پهن کردن چانه -چانه گذاری روی میز – وپختن هر کیسه باید حدود ۲ کیلو آرد ضایعاتی محاسبه نمود که نکرده اند وکسری بوجود آمده ناشی از ضایعات آرد را جرم تلقی کرده ونانوا را به اتهام فروش آرد خارج از شبکه مجازات می کنند.

۲۱- اگر خمیر تهیه شده را نرم بگیریم وتعداد چانه بیشتر بدهد نانوا را متهم به کم فروشی می کنند که دلیل اضافه شدن چانه کم کردن وزن بوده !؟ واینها ست که رنج نانوا را دوچندان میسازد ومحاسبات طرح را زیر سوال می برد.

۲۲- در کل اگر نانوا زیاد بپزد جریمه می شود ! کم بپزد جریمه می شود بیش از ۱۵ عدد نان به مشتری بدهد جریمه می شود.اگر مشتری دوبار کارت بکشد جریمه می شود اگر برق کارخانه قطع شود وراننده با تاخیر آرد تخلیه نماید جریمه می شود وهیچ شاهد عادلی را هم قبول ندارند . اگر برای مسجد -روضه- هئیت نان بپزد جریمه می شود اگر برای فوت پدر یا مادر خود به قبرستان مراجعه نماید جریمه می شود اگر کارگرش غیبت کند یا برق مغازه قطع شود ویا قصد تعمیر مغازه را داشته باشد جریمه شده وکسر سهیمه می گردد. اگر بخواهد ایام منتهی به روزهای مقدس (تاسوعا وعاشورا وایام عید) بیشتر نان بپزد تا پاسخگوی صفوف مشتریان باشد جریمه می شود اگر بیمار گردد وبرای معالجه سراغ پزشک ودرمان برود جریمه می شود وصدها موارد اتهامی که روی دادگستری را سفید کرده است و جرم شناسان قوه قضائیه را به حیرت انداخته است

۲۳- توزیع آرد در کشور را قطره چکانی کرده و خرید آرد تک نوبتی را به سه نوبت تغییر داده اند که مغایر اصول علمی و فنی رشته نانوایی است که ارد باید در مغازه ۳ هفته استراحت نماید تا برسد ونان بهتری تولید شود.واز همه بدتر این اقدام باعث نارضایتی کامیونهای حمل و تاخیر هفتگی در توزیع آرد بین نانوایان کشور شده است. وعملیات مخلوط سازی آرد را متوقف کرده است

۲۴- طرح باعث حذف ذوق – نبوغ -نوآوری وخلاقیت در حوزه نان شده است

۲۵- طرح باعث حذف کارافرینی وتربیت نیروهای ماهر در رشته نان شده است

۲۶- طرح باعث حذف خواب آرد در مغازه برای بهتر شدن کیفیت نان شده است.

۲۷- طرح باعث عمیق تر شدن شکاف بین نرخ آرد دولتی وآزاد شده وقاچاق آرد را سودآور و وسوسه انگیز کرده است

۲۸- طرح قاچاق نان را به قاچاق آرد اضافه کرده است

۲۹-طرح مانع نرخ دهی سرسال و ایجاد انگیزه شغلی در بین نانوایان شده است

۳۰-طرح باعث تضییع حقوق نانوایان- تشدید ضایعات نان وتخریب سلامتی مردم شده است.

۳۱- به نظرات مشتری احترام می گذارد که کارشناس نان نیست وبرایش سامانه نظردهی بازمی کند ومی گوید نظرشما ملاک دادن سهمیه نانواست! ولی برای نظرات کارشناسان صنعت آرد ونان پشیزی احترام قائل نیست! نه خود کارشناس نه هستند ونه با کارشناسان غله واتحادیه های کشور مشورت می نمایند

۳۲-نه مردم نه نانوایان ونه مسولان استانی از حدمجاز فروش نان که به جریمه یا کسر سهمیه نانوا منجر نشود اطلاعی ندارند!

۳۳-کارتخوان نانینو قدرت ویرایش اطلاعات ندارد واگر مشتری سهوا مبلغ بیشتری به کارت واریز نماید اصلا قابل برگشت نیست واز همه بدتر نانوا را به اتهام تراکنش نامتعارف مجرم شناخته وکسر سهمیه می نمایند. و فقط وزیر اقتصاد در پایتخت می تواند اشتباه را اصلاح کند

۳۴- کسانی که در پنجره کسب وکار ثبت نام کنند یا کسر سهیمه می شوند یا سودشان حذف می گردد

۳۵- در مناطق عشایری که چند روستا یک نانوایی داردو مردم نمی توانند به دلیل بعد مسافت یا مسدود شدن جاده بخاطر برف وسیل و… هرروزبه نانوایی مراجعه کنند تعیین محدودیت فروش نان بلای جان مردم شده است وعامل نارضایتی عمومی وتنش ودرگیری بین نانوا ومشتری

۳۶- ممنوعیت دریافت پول در خیلی از مناطق باعث بروز جنگ ودرگیری ومضروب سازی نانوایان شده است

۳۷- برخلاف ادعای نانینو و وزیر اقتصاد و وزیرکشور به هیچ نانوایی ۴۰درصد سود شبانه نمی دهند بلکه حدود ۳۰درصد آن هم با هزار اما و اگر .

۳۸- نانوا را با کارمند اداره اشتباه گرفته اند وهرکس به هر دلیل نتواند کار کند باید مرخصی بنویسد واز همه بدتر نمی تواند سهمیه روزانه خود را فردا بپزد وبا پخت بیشتر جبران نماید.

۳۹- نانینو هیچ درکی از نوسان مشتری- نوسان تعداد چانه -نوسان پخت در روزهای مختلف ندارد وباکاهش مداوم سهمیه نانوا باعث زیان ده شدن نانوایی و اخراج کارگران وتعطیلی نانوایئها کشور شده است

۴۰- طرح هدفمندی کپی ناقص طرح هدفمندی سال ۱۳۸۳ است که باشکست مواجه شده بود وحالا توسط کابینه آقای رییسی اجرا شده و قعطعا باشکست مواجه می گردد.چون حاشیه برایش مهم تر از متن است

کمیته ارزیابی طرح هدفمندسازی نان آذر۱۴۰۲

کلیدواژه : خواجهناننانینو
دیدگاه کاربران ۲ دیدگاه
  • یا حسین ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / ۱۹:۵۱
    0 0

    با سلام و تحیت …. این مواضع کاملا درست و صحیح است

  • حجت اله تجلی ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۲۱:۵۲
    1 0

    سلام دوستان تمامی موارد کاملا درسته یک موضوع دیگه اینه من خودم دچار مشکل هستم من پخت خودم رو میکردم بدون هیچ گونه عیب و ایرادی ، تراکنش دستگاهم هم طبق سهمیه ام تنظیم کرده بودم و سر برج رسید خواستم آرد خرید کنم دیدم سهمیه آردم من به شدت کاهش یافته از نصف هم کم تر شده نگاه کردم دیدم فروش نان من توی سامانه صفر زده پیگیر شده از آرد و غله به من گفتن سیستم مشکل داره ولی مشکل من حل نشد نانوایی من پر فروش ترین نانوایی شهر بود به خاطر سیستم لعنتی اینها الان کم ترین پخت دارم و هیچ راه حلی ندارم حتی آرد و غله استان هم رفتم خودشون قبول کردن که مشکل از سیستمه ولی میگن کاری از دست ما بر نمیاد
    حالا من موندم یه نانوایی برشکسته که نه میتونم هیچ کاری کنم خدا لعنتشون کنه با این سیستمشون به خدا هر روز جلو در نانواییم دعوا هست مردم میگن داره آرد میگیره ولی پخت نمیکنه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید