سر خط اخبار

کد خبر:40089
پ

پیش‌بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۱ / قیمت هر متر خانه در تهران ۷ برابر شد

بازار مسکن نسبت به برخی بازارهای مالی و موازی در بهمن ۱۴۰۰ از بازدهی بهتری برخوردار بوده است. در این شرایط، سرمایه‌گذاری در این بازار تا چه میزان سودآوری دارد؟ پیش‌بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۱ چگونه است؟

به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، سال گذشته قیمت بسیاری از کالاها افزایشی بود و تورم های وحشتناکی را تجربه کردند. در این بین قیمت مسکن نیز با روند صعودی خود مرتب قدرت خرید مردم را کاهش می داد و روند صعودی آن باعث می شد تا بیشتر منابع مالی خانواده صرف تامین یک سرپناه شودآمار بانک مرکزی نشان می‌دهد که متوسط قیمت فروش هر متر خانه در تهران از ۵ میلیون تومان در پایان سال ۱۳۹۶ به ۳۵ میلیون تومان تا پایان اسفندماه سال گذشته رسیده که بیش از ۷ برابر شده است.در آمارهای اقتصادی بانک مرکزی تحولات متوسط قیمت فروش هر متر خانه در تهران از سال ۱۳۹۶ تا پایان اسفندماه سال گذشته ثبت شده که متوسط قیمت فروش هر متر خانه در تهران در پایان سال ۱۳۹۶ به میزان ۵ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان بوده است.

این رقم در ابتدای سال ۱۳۹۷ با کاهش نسبت به پایان سال قبل، به ۵ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان رسید و متوسط قیمت هر خانه در تهران در پایان همان سال معادل ۹ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان شد.در ابتدای سال ۱۳۹۸ نیز، متوسط قیمت هر متر خانه در تهران ۱۱ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بوده که در پایان آن سال به ۱۴ میلون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.

از سوی دیگر، متوسط قیمت هر متر خانه در تهران در ابتدای سال ۱۳۹۹ با قیمت ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شروع کرد و در پایان به ۳۰ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان رسید.

در ابتدای سال گذشته نیز، متوسط قیمت فروش هر متر خانه در تهران ۲۹ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان بود اما با گذشت ۱۱ ماه به ۳۵ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان رسید.بنابراین، متوسط قیمت فروش هر متر خانه در تهران در پایان سال ۱۳۹۶ تا پایان سال گذشته با رشد ۷ برابری مواجه شده است.

ردیفسال متوسط قیمت هر متر خانه در تهران
۱ پایان سال ۱۳۹۶۵ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان
۲پایان سال ۱۳۹۷۹ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان
۳پایان سال ۱۳۹۸۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
۴پایان سال ۱۳۹۹۳۰ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان
۵پایان سال ۱۴۰۰۳۵ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان

به آمار بانک مرکزی تردید دارم

از سوی دیگر عبدالله مشکانی، کارشناس بازارهای مالی در یک لایو اینستاگرامی گفت: من نسبت به آمار بانک مرکزی تردید دارم و این آمارها وضعیت بازار را به درستی نشان نمی‌دهد.

او افزود: حجم معاملات نیز مهم است که در کدام مناطق تهران انجام می‌شود، اگر معاملات در جنوب باشد چون قیمت پایین‌تر است میانگین نیز پایین می‌آید. از طرفی بسیاری از این قراردها قراردهای پیش‌فروش است. در واقع پیش از این، ثبت نشده بودند و اکنون ساخته و ثبت می‌شود. به همین دلیل معملات درحال رشد است. سیستم بانک مرکزی این معاملات را تفکیک نمی‌کند.

این کارشناس بازار گفت: زمین از پاییز پارسال تا کنون تغییر قیمت چندانی نداشته و عمده هزینه‌ای که رشد کرده است به ساخت مربوط می‌شود.

او افزود: حاشیه سود ملک، همچنان بزرگ است و البته منطقه به منطقه تفاوت دارد. بازار ملک کاملا بمحلی است و نسبت عرضه و تقاضا در شهرهای مختلف اهمیت دارد.

تاثیر بازارهای مالی بر مسکن

مشکانی درمورد بازار آینده بازهای مالی و تاثیر آن بر مسکن توضیح داد: دلار تحت تاثیر میزان نقدینگی در کشور است و ملک نیز از نظر روانی از قیمت دلار تاثر می‌گیرد. قیمت‌های جهانی را کاهشی نمی‌بینم، استنباط من برای سال آینده در بازارهای جهانی قیمت‌های بالاتری است. مذاکرات نیز به صورت آنی بعید می‌دانم روی بازار مسکن تاثیر بگذارد.

او افزود: دلار بازار آزاد شاید به صورت هیجانی و کوتاه مدت پایین بیاید ولی میانگین سال پایین نیست. دلار نیمایی را هم نمی‌توان پایین‌تر از نرخ درنظر گرفت. به طور کلی افت زیادی برای هزینه ساخت و زمین پیش‌بینی نمی‌شود. اگر نرخ بهره بالاتر رود ممکن است اثر رکودی در بازار مسکن داشته باشد. درخوشبینانه‌ترین حالت من فکر نمی‌کنم قیمت‌ها در بازار مسکن بیشتر از ۱۰ درصد پایین بیاید.

این کارشناس بازارهای مالی گفت: سال آینده، رشد اجاره بسیار آزاردهنده‌تر می‌شود. اگر کسی مصرف‌کننده است، توصیه می‌کنم حتی شده در حاشیه شهرها، خانه خریداری کند.

مسلمی: مسکن، روی کاغذ پرسودترین بازار است

احسان مسلمی، دیگر کارشناس مالی گفته است: مسکن فقط روی کاغذ پرسودترین بازار است، ولی یکی از بدترین بازارها برای ورود محسوب می‌شود. اینکه آمار می‌گوید ملک سال گذشته بیشترین رشد را داشته گول‌زننده است، زیرا تا همین یک سال گذشته بازار طلا چندین بار نوسان کرده اما برای بازار مسکن چنین اتفاقی نیافتاده است. اگر افراد سرمایه خود را در بازار املاک سرمایه‌گذاری می‌کنند، برای این است که خیال راحت‌تری داشته باشند.

او افزود: اقتصاد ایران اکنون در وضعیت رکود تورمی است و در چنین وضعیتی بهترین بازار وجود ندارد. این یعنی همزمان همه چیز در رکود است ولی قیمت کالاهای اساسی رشد می‌کند.

مسلمی ادامه داد: اتفاق خطرناکی که در اقتصاد رخ داده، جایگزینی خودرو با مسکن است. درحال حاضر بازار مسکن از بدترین بازارها برای ورود است و این رکود را افزایش می‌دهد.

او گفت: ریزش قیمت ملک اگر در ایران اتفاق بیفتد شبیه بحران ۲۰۰۸ امریکا رخ می‌شود. چون مسکن بخشی از پشتوانه بانک‌هاست. بنابراین چنین چیزی را محتمل نمی‌دانم. رشد قیمت هم احتمالا در ملک‌های زیر یک تا یک و نیم میلیارد اتفاق می‌افتد.

چشم‌انداز بازار مسکن

این کارشناس بازارهای مالی، درمورد چشم‌انداز بازار مسکن بیان کرد: من برای سال ۱۴۰۱ رشدی به مراتب منطقی‌تر از امسال را برای مسکن تصور می‌کنم، ولی باز هم از تورم جا می‌ماند. رشد و جهش اصلی مسکن را برای سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ می‌توان متصور بود.

مسلمی درمورد سرمایه‌گذاری در این بازار گفت: من بازار مسکن را برای به عنوان سرمایه‌گذاری توصیه نمی‌کنم، در این بازار ملاکان نیز سود زیادی نمی‌کنند.

او افزود: افرادی که تخصص ندارند وارد بازار خرید زمین نشوند. اگر می‌خواهند سود کنند وارد مسکن شوند. ملک‌های تجاری بدترین نوع سرمایه‌گذاری ملک هستند.

به نقل از تجارت نیوز،؛ این کارشناس بازارهای مالی گفت: توصیه می‌کنم افراد در مناطقی که رشد بیشتری را شاهد خواهد بود، ملک بخرند و در جایی که برای سکونت مناسب است سکونت کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید