کد خبر:5432
پ

مجاهدت‌های پیدا و پنهان دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن / تقاضای جهانی برای واکسن ایرانی

ایران به آستانه تولید ماهانه ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا نزدیک شده است.

به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در توئیتی نوشت: غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم آغاز می شود. تاکنون پنج کشور از جمله دو کشور اروپایی متقاضی واکسن ایرانی کرونا هستند. با افزایش راندمان تولید، دستیابی به رکورد تولید ماهانه ۲۰ میلیون دز واکسن کرونا نزدیک است. 


برپایه این گزارش،‌ سخنگوی سازمان غذا و دارو در حالی از دستیابی قریب‌الوقوع ایران به رکورد تولید ماهانه ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا خبر داده که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون بیش از ۱۲ شرکت ایرانی برای تولید واکسن کرونا در کشور مجوز فعالیت برای تولید واکسن را از مراکز ذی‌صلاح دریافت کرده‌اند.

در همین حال،‌ ۵ شرکت ایرانی جلوتر از سایر سرکت‌های ایرانی در این باره قرار دارند. انستیتو پاستور که پروژه تولید واکسن مشترک با کوبا را در دست اجرا دارد احتمالا زودتر از بقیه در بهار امسال تولید خود را روانه بازار می‌کند.

ستاد اجرایی فرمان امام نیز در تلاش برای ایجاد خط تولید واکسن برکت است.

همچنین، همزمان با این دو خط تولید واکسن کرونا، واکسن تولیدی موسسه سرم سازی رازی (واکسن تزریقی – استنشاقی) و دیگری واکسن فخرا یا سپند تولیدی وزارت دفاع نیز وارد کارآزمایی بالینی انسانی شده و مراحل تولید را می گذارنند.


براساس پیش‌بینی‌ها و برآوردهای مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی احتمالا تا پایان بهار امسال، واکسن تولید داخل در ایران به نتیجه می رسد و روی میز خدمت و تزریق به شهروندان قرار می گیرد.


برپایه این گزارش، این در حالی است که تاکنون چهار واکسن اسپوتنیک وی روسیه، سینوفارم چین، کواکسین شرکت باهارات تک هند و واکسن آسترازنکا ساخت کره جنوبی مجوز مصرف اضطراری دارند.

بخشی از محموله‌های این واکسن‌ها وارد کشور شده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید