کد خبر:62917
پ

وقوع انفجارهای پیاپی در کی‌یف/ حمله هوایی همزمان روسیه به شهرهای مهم اوکراین

رسانه‌های اوکراینی از وقوع چندین انفجار در شهر کی‌یف پایتخت این کشور خبر داده‌اند.

تحولات اوکراین| وقوع انفجارهای پیاپی در کی‌یف/ حمله هوایی همزمان روسیه به شهرهای مهم اوکراین

رسانه‌های اوکراینی از وقوع چندین انفجار در شهر کی‌یف پایتخت این کشور خبر داده‌اند.

به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، “ولادیمیر پوتین”، رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرد که طراحان، عاملان و سفارش‌دهندگان تخریب پل کریمه سرویس‌های ویژه اوکراین هستند و این حادثه یک حمله تروریستی با هدف تخریب زیرساختارهای حیاتی روسیه است.

پوتین در دیدار با الکساندر باستریکین، رئیس کمیته تحقیقات روسیه گفت: “در این خصوص، همان‌طور که شما هم اکنون گزارش دادید، هیچ شکی وجود ندارد، این یک حمله تروریستی با هدف از بین بردن زیرساختارهای غیرنظامی حیاتی و بااهمیت فدراسیون روسیه است.”

در عین حال دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، استدلال‌هایی درباره این را که “آیا حمله تروریستی صورت‌گرفته به پل کریمه جزو شرایط احتمال استفاده از دکترین هسته‌ای روسیه قرار می‌گیرد؟”، “طرح کاملاً اشتباه سؤال” خواند و در پاسخ به سؤال خبرنگاران در این باره گفت: «خیر، بیان چنین سؤالی به این شکل کاملاً اشتباه است.»

پسکوف بدین ترتیب به این سؤال پاسخ داد که آیا سخنان امروز ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به این معناست که حمله تروریستی به پل کریمه با هدف تخریب زیرساختارهای غیرنظامی مهم روسیه، آیا دلیلی برای استفاده مسکو از توان بالقوه هسته‌ای خود، و قرار گرفتن این موضوع جزو شرایط دکترین هسته‌ای قرار خواهد گرفت.

دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، نیز به‌نوبه خود، حادثه انفجار رخ‌داده در پل کریمه را اقدامی تروریستی و خرابکاری توسط کی‌یف خوانده تأکید کرد که پاسخ روسیه به این حمله تنها می‌تواند نابودی مستقیم تروریست‌ها باشد.

در این رابطه، روزنامه آمریکایی “نیویورک تایمز” نیز روز یکشنبه گزارش داد که سرویس‌های ویژه اوکراینی پشت انفجار یک کامیون به‌روی پل کریمه قرار دارند. در این مقاله آمده است: «یک مقام اوکراینی ـ که خواست نامش فاش نشود به‌دلیل ممنوعیت دولت برای صحبت درباره این حادثه ـ اذعان کرده است که این انفجار توسط سرویس‌های ویژه اوکراین سازماندهی شده است و با استفاده از بمب کارگذاری‌شده در کامیونی که به‌روی پل در حال حرکت بود، انجام گرفت.

این روزنامه یادآور شده است که البته هیچ اظهارات رسمی از سوی مقامات کی‌یف در خصوص دخالت آنها در آنچه روی پل کریمه اتفاق افتاد وجود ندارد، با این حال، برخی سیاستمداران اوکراینی که در گذشته گفته بودند این پل هدف حمله این کشور قرار خواهد گرفت، ابراز عقیده کردند که این انفجار یک تصادف نبوده است و حتی تلاش نکردند رضایت خود را پس از وقوع آن پنهان کنند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روزدویست و بیست و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

۱۲:۰۰ ـ روسیه ۷۵ موشک شلیک کرد

ارتش اوکراین مدعی شد از ۷۵ موشک شلیک‌شده از سوی روسیه، ۴۱ موشک را ساقط کرده است.

در همین حال، یک مقام در شهر «لویو» در غرب اوکراین گفته ۱۵ موشک به‌سمت این شهر شلیک شده است.

برخی منابع خبری مدعی شده‌اند نیروهای روسیه در آستانه ورود به شهرک «باخموت» در منطقه دونباس هستند.

۱۱:۰۰ ـ تخریب یکی از پل‌های مهم شهر کی‌یفhttps://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/dLCVw/vt/frame

منابع خبری می‌گویند یکی از پل‌های مهم شهر کی‌یف در حمله موشکی روسیه تخریب شده است.

۱۰:۴۶ ـ 8 کشته و ۲۴ زخمی نتیجه حملات موشکی به کی‌یف

رسانه‌های اوکراین به‌نقل از مقامات رسمی این کشور از کشته شدن دست‌کم ۸ نفر و زخمی شدن ۲۴ تن دیگر در حمله موشکی روسیه به شهر کی‌یف خبر دادند.

۱۰:۳۷ ـ شنیده‌شدن صدای انفجار در یک شهر روسیه

رویترز به‌نقل از شاهدان از شنیده شدن صدای انفجار در شهر بلگورود روسیه خبر داد.

۱۰:۲۶ ـ اضافه‌شدن شهرهای جدید اوکراین به اهداف روسیه

شهر ژیتومیر در غرب کی‌یف و خملنیتسکی واقع در غرب اوکراین امروز هدف حملات هوایی روسیه قرار گرفتند.

روسیه همچنین شهر اسلوویانسک واقع در منطقه دونتسک را هدف حملات خود قرار داد.

۱۰:۱۴ ـ اهالی کی‌یف به پناهگاه‌ها رفتندhttps://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/onujd/vt/frame

حملات موشکی روسیه به چند شهر اوکراین از جمله شهر کی‌یف باعث شده است شهردار این شهر از مردم بخواهد بعد از آرامش نسبی دوماهه به پناهگاه‌ها و داخل مترو بروند.

۱۰:۰۰ ـ حمله هوایی همزمان روسیه به چندین شهر مهم اوکراین

رسانه‌ها از حمله هوایی روسیه به شهرهای لویو، دنیپرو و ترنوپل اوکراین خبر دادند.

۹:۵۵ ـ احتمال اصابت موشک به دفتر زلنسکی

رسانه‌های اوکراینی: احتمالاً دفتر «زلنسکی» در کی‌یف با موشک مورد اصابت قرار گرفته است.

۹:۴۴ ـ حمله به کی‌یف از دریای خزر بوده است

رسانه‌های اوکراین از قول منابع نظامی گزارش دادند که حملات موشکی به شهر کی‌یف از دریای خزر صورت گرفته است.https://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/7186a/vt/frame

۹:۳۳ ـ بلاروس در مرزهای جنوبی خود پرواز ممنوع اعلام کرد

دولت بلاروس از اعمال ممنوعیت پرواز در مرزهای جنوبی خود با اوکراین خبر دادند. برخی منابع مدعی‌اند که روسیه نیروهای خود را به جنوب بلاروس گسیل داشته است.

۹:۱۵ ـ وقوع چند انفجار در کی‌یف

رسانه‌های اوکراین صبح امروز دوشنبه از وقوع سه انفجار در شهر کی‌یف، پایتخت این کشور خبر دادند.

برخی منابع خبری نیز گزارش دادند که چهار انفجار در کی‌یف رخ داده است.https://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/xG56i/vt/frame

شهرداری کی‌یف نیز گفت که چند انفجار در برخی از مناطق این شهر رخ داده است. خبرنگار الجزیره هم گفته است که علت انفجار حمله هوایی بوده است.

جان بولتون: پوتین به‌عنوان یک “هدف مشروع” از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد

جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید با اشاره به اینکه ولادیمیر پوتین «مرکز تصمیم‌گیری‌ها در روسیه» است، ابراز عقیده کرده است که رئیس‌جمهوری روسیه در صورت استفاده این کشور از سلاح هسته‌ای در اوضاع اطراف اوکراین، او را به یک “هدف مشروع” برای خود تبدیل خواهد کرد.

بولتون بامداد امروز، دوشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس نیوز گفت: «او (پوتین) مرکز تصمیم‌گیری و کنترل ارتش روسیه است، چیزی که ما آن را “هدف نظامی مشروع” می‌نامیم.»، این سیاستمدار آمریکایی این اظهارات را در چارچوب گفت‌وگو درباره دورنمای امکان استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در اوضاع پیرامون اوکراین و واکنش آمریکا در صورت وقوع این اتفاق بیان کرد.

بولتون تهدید کرد: «فکر می‌کنم ما باید علناً این را نه‌تنها برای پوتین، بلکه برای رهبری روسیه و مردم روسیه نیز روشن کنیم؛ اگر پوتین اجازه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را بدهد، یادداشت انتحاری خود را امضا کرده است».

وی در عین حال یادآور شد که استفاده روسیه از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی بعید است، ولی این وضعیت باید به‌دقت زیر نظر گرفته شود.

پاسخ کرملین به اعمال دکترین هسته‌ای روسیه به‌دلیل انفجار پل کریمه: سؤال کاملاً اشتباه است

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه شب گذشته در گفتگو با خبرگزاری نووستی، مسئله فعال شدن دکترین هسته‌ای پس از حادثه انفجار رخ‌داده به‌روی پل کریمه را نادرست خواند. به‌عقیده وی، این استدلال که آیا حمله تروریستی صورت‌گرفته به پل کریمه تحت شرایط احتمال استفاده از دکترین هسته‌ای روسیه قرار می‌گیرد یا خیر، “شکل این سؤال کاملاً اشتباه” است.

وی این مسئله را در پاسخ به این سؤال مطرح کرد که “آیا سخنان امروز ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به این معناست که حمله تروریستی به پل کریمه با هدف تخریب زیرساختارهای غیرنظامی مهم روسیه، آیا امکان استفاده مسکو از توان بالقوه هسته‌ای خود، و قرار گرفتن این موضوع جزو شرایط اعمال دکترین هسته‌ای را ممکن خواهد کرد؟”.

واکنش روسیه به حمله تروریستی به پل کریمه نابودی تروریست‌هاست

دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه در مصاحبه‌ای کتبی با روزنامه‌نگار “نادانا فردریشسون” اعلام کرد که این کشور باید به حمله تروریستی اوکراین به پل کریمه تنها با نابودی مستقیم تروریست‌ها پاسخ دهد.

وی گفت: “پاسخ روسیه به این جنایت تنها می‌تواند نابودی مستقیم تروریست‌ها باشد، همان‌طور که در جهان مرسوم است، این چیزی است که شهروندان روسیه منتظر آن هستند.”

این مقام بلندپایه روس تأکید کرد: «سفارش‌دهنده و عامل حمله تروریستی به پل کریمه، دولت شکست‌خورده اوکراین است».

نایب‌رئیس شورای امنیت ادامه داد: «این یک اقدام تروریستی و خرابکاری است که توسط رژیم جنایتکار کی‌یف طراحی و اجرا شده است، شکی دراین‌باره نبوده و نیست، همه گزارش‌ها و نتیجه‌گیری‌ها این مسئله را تأیید کرده است.»

مدویدوف: نکته اصلی اعلام بسیج این است که روسیه متحد شده است

دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه‌ یادآور شد که بسیج محدود اعلام‌شده در این کشور مسلماً بدون موارد “نقض و تخطی استانداردها” صورت نمی‌گیرد، ولی نکته اصلی این است که روسیه برای دفاع از میهن متحد شده است.

وی اضافه کرد: بسیج در کشوری که بیش از ۸۰ سال از تاریخ موجودیت آن نمی‌گذرد، به همان شکلی که باید انجام شده است؛ میهن‌پرستی واقعی وجود دارد، عواطف انسانی وجود دارد، استاندارد “گول‌زدن و تخطی” نیز وجود دارد، ولی نکته مهمتر این است که کشور برای محافظت از مردم و میهن متحد شده است.”

نایب‌رئیس شورای امنیت روسیه تأکید کرد: «و این تضمین پیروزی بی قید و شرط ماست.»

بایدن و شولز توافق کردند که فشار تحریم‌ها بر روسیه را حفظ کنند

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا شب گذشته، یکشنبه، مذاکرات تلفنی با یکدیگر انجام دادند. طبق اطلاعات کابینه وزرای آلمان، آنها به‌ویژه همه‌پرسی برگزارشده در ۴ منطقه از اوکراین برای الحاق به ترکیب روسیه را محکوم و با “حفظ فشار تحریم‌ها” بر روسیه موافقت کردند.

در این گزارش آمده است که صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهوری آمریکا در این گفت‌وگو به «نقض جدی اصول منشور ملل متحد» در برگزاری همه‌پرسی‌ها اشاره کردند، طرفین همچنین از روسیه خواستند تا “جنگ را متوقف کند و نیروهای مسلح خود را به‌طور کامل از کل خاک اوکراین خارج سازد.”

طبق این اطلاعات، صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین اقدامات خرابکارانه در خطوط لوله گاز نورد استریم و نورد استریم‌ـ‌۲ را محکوم کردند، به‌عقیده آنها، اقدامات هدفمند از این نوع “غیرقابل قبول است و پاسخی منسجم را به‌دنبال خواهد داشت.”

شولتز و بایدن تأکید کردند که ایالات متحده و آلمان به حمایت خود از اوکراین در مبارزه برای حاکمیت و تمامیت ارضی ادامه خواهند داد و همچنین اعمال فشارها بر روسیه را حفظ خواهند کرد.

کرملین هیچ اطلاعی درباره مواضع ترکیه در خصوص مذاکرات با کشورهای غربی پیرامون اوکراین ندارد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهوری روسیه شب گذشته اعلام کرد که مقامات کرملین هیچ اطلاعاتی در خصوص ابتکارعمل ترکیه برای سازماندهی مذاکراتی بین روسیه با چهار کشور غربی درباره اوکراین ندارند.

پسکوف به سؤالی در مورد پیشنهاد جدید آنکارا دراین‌باره پاسخ داد: «ما هنوز اطلاعی در این خصوص نداریم.»

روز گذشته روزنامه ملیت ترکیه نوشت که ترکیه قصد دارد مذاکراتی بین روسیه و غرب درباره اوضاع پیرامون اوکراین را سازماندهی کند. طبق این اطلاعات، پیشنهاد مربوطه پیش از این از طریق کانالهای دیپلماتیک به واشنگتن ارائه شده است.

در همین رابطه، اسماعیل امراه کارائیل، رئیس کمیته مشترک پارلمانی ترکیه و اتحادیه اروپا نیز شب گذشته گفت که استانبول می‌تواند محلی مناسب و قابل‌قبول برای همه طرفین به‌منظور انجام مذاکرات روسیه و چهار کشور غربی باشد.

کارائیل تأیید کرد که آنکارا در تلاش است بین روسیه و غرب میانجی‌گری کند. وی یادآور شد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه خواهان کاهش تنش در منطقه است.

آمریکا تمایل خود را برای آغاز مذاکرات درباره اوکراین ابراز کرد

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید شب گذشته در مصاحبه با شبکه ای.بی.سی. نیوز اعلام کرد که ایالات متحده مایل است از طریق دیپلماسی به حل‌وفصل سریع اوضاع پیرامون اوکراین دست یابد. به‌گفته وی، تمام جهان خواهان پایان سریع درگیری نظامی در اوکراین هستند که به‌گفته کربی، “برای مدت زمان طولانی” ادامه دارد.

این مقام کاخ سفید معتقد است: «لازم است که هر دو طرف بنشینند و توافق کنند راه‌حلی برای برون‌رفت از این موضوع از طریق مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک بیابند».
کربی همچنین مدعی شد که روسیه بدون نشان دادن علائمی از آمادگی برای گفتگو، مانع از آغاز مذاکرات شده است.

چند روز قبل، ابراهیم کالین، سخنگوی رسمی رئیس‌جمهوری ترکیه، گفته بود که مذاکرات بین روسیه و اوکراین ممکن است بار دیگر از سر گرفته شود. وی در عین حال تأکید کرد که “مسئله بزرگتر، واقعاً دستیابی به توافق جدیدی بین روسیه و جهان غرب است.”

پسکوف تصمیم اوپک‌پلاس برای کاهش تولید نفت را “پیروزی عقل سلیم” خواند

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهوری روسیه تصمیم اخیر اوپک‌پلاس برای کاهش تولید نفت را نه «پیروزی روسیه»، بلکه «پیروزی عقل سلیم» ارزیابی کرد. وی این مسئله را روز یکشنبه در برنامه مستند “مسکو ـ کرملین ـ پوتین” بیان کرد.

سخنگوی کرملین افزود: «من تمایلی ندارم که بگویم این تصمیم نوعی پیروزی برای ماست، خیر این یک پیروزی برای عقل سلیم است.».
به‌گفته پسکوف، تصمیم اوپک‌پلاس برای کاهش تولید نفت، نتیجه تلاشهای کشورهایی بود که در این کارتل جایگاه مسئولانه‌ای دارند، و این تصمیم فرصتی برای ایجاد تعادل در “آشوبی که آمریکایی‌ها به‌وجود آوردند” فراهم کرده است.

وی تأکید کرد: آمریکا به‌هرقیمتی می‌خواهد تصمیمات خود را پیش ببرد و با ریختن ذخایر نفتی در بازار جهانی سعی در کارشکنی دارد، اما چنین بازی‌ای نتیجه خوبی نخواهد داشت.
پسکوف یادآور شد که واشنگتن تلاش می‌کند تصمیمات خود را حتی به‌قیمت بی‌ثبات کردن بازار جهانی انرژی اجرا کند.
سخنگوی کرملین ادامه داد: در برخی موارد، «این تصمیم‌ها تا حدی توسط اتحادیه اروپا در آخرین بسته تحریم‌ها، در مورد تعیین سقف‌های قیمتی خاص و غیره اتخاذ شد».
به‌عقیده وی، به‌طور کلی، این واقعیت که رئیس جمهور ولادیمیر پوتین موفق شده است روابط محترمانه متقابلی با عربستان سعودی و امارات متحده عربی برقرار کند که مبتنی بر منفعت مشترک و اعتماد متقابل است، مسلماً به بحث در مورد بحرانی‌ترین مسائل کمک زیادی خواهد کرد.

وزارت دفاع ترکیه از خروج ۱۷ کشتی حامل غلات از بنادر اوکراین خبر داد

وزارت دفاع ترکیه شب گذشته گزارش داد که در تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) هفده کشتی پر از غلات بنادر اوکراین در چارچوب توافقنامه غذایی استانبول بنادر اوکراین را ترک کردند. طبق این اطلاعات، صادرات محصولات غلات از بنادر اوکراین در حالت ایمن ادامه دارد و روزهای شنبه و یکشنبه، ۱۷ کشتی حامل غله حرکت کردند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه چند روز قبل گفت که حجم مواد غذایی صادرشده از بنادر اوکراین به‌لطف کریدور غلات از ۶ میلیون تن فراتر رفته است.

در همان زمان، ربکا گرینسپن، رئیس کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد گفت که تقریباً ۴۸ درصد غلات صادرشده از اوکراین از طریق دریای سیاه به کشورهای توسعه‌یافته و ۵۲ درصد به کشورهای درحال‌توسعه فرستاده شده است.
وی یادآور شد: نمی‌توان دقیقاً دانست که مقصد نهایی صادرات غلات کجاست.

بلاروس از تخریب پل‌ها و مین‌گذاری جاده‌های مرزی توسط اوکراین خبر داد

آناتولی لاپو، رئیس کمیته مرزی دولتی بلاروس شب گذشته اعلام کرد که اوکراین تقریباً تمام پل‌های مرزی با بلاروس را منفجر کرده و جاده‌ها و خطوط ریلی در مناطق مرزی را مین‌گذاری کرده است، زیرا نیروهای مسلح این کشور به‌روی ایجاد پوششی حفاظتی برای مرزهای خود متمرکز شده‌اند.

به‌گفته این مقام بلاروسی، اوکراینی‌ها «مین‌های ضدتانک را در سه ردیف در جاده‌ها کار گذاشته‌اند».
وی افزود: “نه نیروهای مرزبانان، بلکه نیروهای ملی‌گرای دفاع ارضی” از سمت اوکراین در مناطق مرزی مستقر هستند.

اوایل روز گذشته، وزارت امور خارجه بلاروس تأیید کرد که یک یادداشت دیپلماتیک حاوی اعتراض به برنامه احتمالی کی‌یفبرای حمله به خاک بلاروس به ایگور کیزیم، سفیر اوکراین در مینسک تحویل داده شد، البته مقامات اوکراینی چنین قصدی را رد کردند.

وزارت خارجه چین از تفسیر درباره انفجار پل کریمه خودداری کرد

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز یکشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که این آژانس با اطلاعات مربوط به انفجار در پل کریمه آشناست، ولی در خصوص این حادثه اظهارنظری نخواهد کرد.

این دیپلمات در پاسخ به درخواست یکی از خبرنگاران برای اظهارنظر در مورد انفجار رخ‌داده در پل کریمه، بدون مشخص کردن مواضع مقامات پکن در خصوص این حادثه، فقط به گفتن این جمله بسنده کرد: «ما با اطلاعات مربوط به این حادثه آشنا هستیم.»

وزارت خارجه چین: آمریکا در انفجارهای خطوط لوله نورد استریم دخالت دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین اشاره کرد که ایالات متحده در انفجارهای رخ‌داده در خطوط لوله گاز نورد استریم دست داشته است.
وی گفت: «چه‌کسی می‌تواند پشت خرابکاری در نورد استریم باشد؟ بزرگترین ذی‌نفع این حادثه کیست؟ مسلماً ایالات متحده است.»

به‌گفته این دیپلمات، البته “خرابکاری در یک زیرساختار کلیدی فراملی جرمی علیه قوانین بین‌المللی است و نیاز به تحقیقات و یک بررسی کامل لازم دارد.”

ترامپ دولت بایدن را مسئول آغاز درگیری نظامی در اوکراین دانست

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا معتقد است که لفاظی‌های ضدروسی دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا باعث آغاز درگیری نظامی در اوکراین شده است.

وی روز یکشنبه در جمع هوادارانش در ایالت نوادا گفت: “کشور ما و به‌اصطلاح رهبری ما پوتین را مسخره کرد. اگر من هنوز رئیس جمهور بودم، درگیری بر سر اوکراین هرگز اتفاق نمی‌افتاد.”

علاوه بر این، ترامپ یادآور شد زمانی که رئیس کاخ سفید بود، سعی کرده است روابط خوب با رهبران هر دو کشور روسیه و اوکراین را حفظ کند.

ترامپ خواستار آغاز مذاکرات برای پایان‌دادن به درگیری در اوکراین شد

رئیس‌جمهوری سابق آمریکا تأکید کرد که ایالات متحده باید خواستار مذاکره فوری برای پایان دادن به درگیری و برقراری صلح در اوکراین شود، در غیر این صورت ممکن است این مناقشه به یک جنگ جهانی سوم تبدیل شود.

دونالد ترامپ گفت: «ما باید خواستار مذاکرات فوری برای پایان مسالمت‌آمیز جنگ در اوکراین باشیم، در غیر این صورت با جنگ جهانی سوم روبه‌رو خواهیم شد، و دیگر چیزی از سیاره ما باقی نخواهد ماند، همه به این دلیل است که افراد احمق سرنخی نداشتند، آنها قدرت انرژی اتمی را درک نمی‌کنند.»

ترامپ در اواسط ماه آگوست نیز گفته بود که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین باید با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه درباره پایان جنگ به توافق برسد و ایده پیوستن به ناتو را کنار بگذارد. به‌عقیده وی، کی‌یف باید از ادعای ارضی خود درباره شبه‌جزیره کریمه نیز چشم‌پوشی کند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری