کد خبر:101812
پ

شروع تحولات مهم در منطقه با دیپلماسی جدید ایران

این امر در اجرای سیاست رهبر ایران آیت الله علی خامنه‌ای مبنی بر همگرایی با کشور‌های همسایه و دور دست اسلامی، علاوه بر کشور‌هایی که جهت گیری مشترک با تهران دارند، صورت گرفت.

  آغاز تحولات مهم در منطقه با دیپلماسی جدید ایران

به گزارش­ ۳۶۱ درجه ایران‏، پایگاه اینترنتی الخلیج الجدید نوشت: ایران سقف بلندپروازی‌ خود را برای گسترش دایره آشتی‌های دیپلماتیک بالا برد تا پس از همگرایی سیاسی اخیر با عربستان سعودی، کشور‌های عربی دیگری را نیز در برگیرد.

این امر در اجرای سیاست رهبر ایران آیت الله علی خامنه‌ای مبنی بر همگرایی با کشور‌های همسایه و کشور‌های دور دست اسلامی، علاوه بر کشور‌هایی که جهت گیری مشترک با تهران دارند، صورت گرفت.

آیت الله خامنه‌ای مسئولان دستگاه دیپلماسی را موظف به رعایت شش اصل در سیاست خارجی کرده است که مهمترین آن‌ها «توانایی تبیین قانع کننده منطق رویکرد‌های کشور در مسائل مختلف» و «حضور موثر و موجه در رویداد‌ها و رویکرد‌های سیاسی – اقتصادی مختلف در جهان» است.

ایشان همچنین از مسئولان خواست تا «سیاست‌ها و تصمیم‌هایی که ایران را تهدید و مراکز حساس را تضعیف می‌کند، حذف یا محدود کنند، دولت‌ها و گروه‌های متحد و حامی ایران را تقویت کنند، عمق راهبردی کشور را گسترش دهند و توانایی تشخیص لایه‌های پنهان در تصمیمات و اقدامات منطقه‌ای و جهانی را بالا ببرند.»

«الخلیج الجدید» با مرور رویکرد نزدیک شدن ایران به کشور‌های همسایه طی ماه‌های گذشته به ویژه پس از اعلام بازگشت روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی نوشت:

۱۰ مارس:
عربستان سعودی و ایران با میانجیگری چین توافق کردند که روابط دیپلماتیک بین دو کشور از سر گرفته شود و حداکثر ظرف مدت دو ماه سفارتخانه‌های دو کشور بازگشایی شود.
پس از آن دیدار‌های متقابل فیصل بن فرحان و حسین امیرعبداللهیان وزرای خارجه عربستان سعودی و ایران در ریاض و تهران انجام شد و سپس سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی و ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران برای سفر‌های متقابل، دعوت نامه ارسال کردند.
پس از آن، ایران پیش از افتتاح سفارت خود در عربستان سعودی، سه ماه پس از توافق پکن، از انتصاب علیرضا عنایتی مدیرکل منطقه خلیج فارس در وزارت امور خارجه به عنوان سفیر تهران در ریاض خبر داد.

۳ آوریل:
دو هیئت ایرانی راهی منامه پایتخت بحرین شدند تا شرایط نمایندگی‌های دیپلماتیک ایران در این کشور پادشاهی در خلیج فارس را بررسی کنند.
این امر پس از آن صورت گرفت که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، با افشای میانجیگری هیثم بن طارق، سلطان عمان در این زمینه، اعلام کرد که کار برای احیای روابط با بحرین در حال انجام است.

۲۹ آوریل:
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران به لبنان سفر کرد و به عنوان شاهدی در تغییر لحن ایران در قبال این کشور، اعلام کرد که تهران در انتخابات ریاست جمهوری لبنان مداخله نخواهد کرد.

۲۹ مه:
آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در دیدار با هیثم بن طارق، سلطان عمان در تهران، به بیانیه سلطان مبنی بر تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: ما از این موضع استقبال می‌کنیم و مشکلی نداریم.
برخی منابع پیش از این گزارش داده بودند که نمایندگان مصر و ایران از ماه مارس در عراق با میانجیگری بغداد دیدار کرده و درباره تنش‌ها در یمن، لبنان و سوریه و احتمال دیدار عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر و ابراهیم رئیسی همتای ایرانی وی نیز گفتگو کرده اند.

۴ ژوئن:
امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران فاش کرد که به زودی ائتلاف دریایی جدید منطقه‌ای تشکیل می‌شود که شامل کشور‌های حوزه خلیج فارس و سایر کشور‌های منطقه می‌شود.

۵ ژوئن:
امارات رونوشت استوارنامه رضا عامری سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور را دریافت کرد و پیش از آن، سیف محمد عبید الزعابی سفیر امارات به تهران بازگشت تا پس از هفت سال فعالیت خود را به عنوان سفیر امارات در ایران از سر بگیرد.

۲۰ تا ۲۴ ژوئن:
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران به چند کشور خلیج فارس شامل قطر، عمان، کویت و امارات سفر کرد که به پیشبرد مثبت مذاکرات درباره پرونده هسته‌ای کمک کرد.

وی تاکید کرد که قطر، همراه با عمان، به تلاش‌های دیپلماتیک خود برای ایجاد توافقی برای حل بحران بین تهران و واشنگتن و تضمین ثبات و امنیت منطقه ادامه می‌دهند.
عبداللهیان در پایان سفر خود خواستار ایجاد «سازوکار مشترک گفتگو و همکاری» با کشور‌های حاشیه خلیج فارس در دو طرف شد.

۲۶ ژوئن:
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران گفت که کشورش از عادی سازی و توسعه روابط با مغرب حمایت می‌کند.
بر اساس گزارش رسانه‌های مغربی، رباط عادی سازی روابط با ایران را به، به رسمیت شناختن وحدت ملی و حاکمیت مغرب بر صحرای غربی از سوی ایران را مشروط کرد.

۴ ژوئیه:
ایران در نشست سران کشور‌های شانگهای، رسما به عضویت دائم سازمان همکاری شانگ‌های درآمد.

۶ ژوئیه:
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران برای اولین بار پس از قطع روابط دیپلماتیک با سودان در ۷ سال پیش، با علی الصادق علی همتای سودانی خود دیدار کرد.
امیرعبداللهیان در توییتی در صفحه توئیتر خود نوشت: در حاشیه نشست جنبش عدم تعهد، هیئت ما با وزیر امور خارجه سودان دیدار و درباره راه‌های از سرگیری روابط دیپلماتیک گفتگو کرد.

۸ ژوئیه:
در سفر احمد عطاف وزیر امور خارجه الجزایر به تهران و دیدار او با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران، دو کشور درباره ازسرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور و افتتاح سفارتخانه‌ها توافق کردند.

منبع
صدا و سیما
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری