کد خبر:46096
پ

سفر رئیسی به عمان با چه هدفی انجام می‌شود؟

سید ابراهیم رئیسی به دعوت رسمی «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان، روز دوشنبه دوم خرداد در صدر هیأتی بلندپایه عازم مسقط، پایتخت این کشور می‌وشد.

به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، روزنامه تهران تایمز در سرمقاله امروز خود به بررسی سفر روز دوشنبه سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به کشور عمان و ابعاد این مسئله پرداخت.

تهران تایمز در ادامه نوشت که ابراهیم رئیسی روز دوشنبه و در سفری یک روزه به عمان خواهد رفت و طی این دیدار اسناد متعدد همکاری در زمینه‌های مختلف منعقد خواهد شد.

سفر رئیسی به عمان از دید مقامات ایرانی، سفری راهبردی و مهم تلقی می شود. در همین رابطه، حسین نوش آبادی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این سفر را راهبردی ارزیابی کرده است.

سفر رئیس جمهور ایران به عمان در راستای سیاست اولویت دادن به تقویت و گسترش روابط با همسایگان صورت می گیرد. رئیسی در زمان به دست گرفتن سکان دولت اعلام کرده بود که وی آنچه با عنوان سیاست همسایگی شناخته می‌شود را در اولویت قرار می‌دهد؛ سیاستی که بر تقویت روابط حسن همجواری با همه همسایگان و تقویت روابط با قدرت‌های شرقی و اروپا استوار است.

علی نجفی سفیر ایران در عمان نیز ضمن اشاره به این مطلب که سفر رئیس به این کشور تاییدی بر اولویت دادن به همسایگان در سیاست خارجی ایران است، در توییتی نوشت که گسترش روابط اقتصادی با عمان در اولویت دستور کار دیدار رئیسی قرار دارد.

وی همچنین طی مصاحبه ای در این رابطه با ایرنا، گفت: معتقدم رویکرد دولت برای توسعه همکاری با همسایگان، راهبردی درست و دقیق است. ایران در یک نقطه جغرافیایی بسیار مهم قرار گرفته، همسایگان زیادی دارد و اولویت همکاری با همسایگان می تواند ظرفیت های خوبی برای تقویت روابط جمهوری اسلامی با کشورهای همسایه در زمینه های مختلف اقتصادی، تجاری، فرهنگی، گردشگری، ترانزیت و حمل و نقل ایجاد کند.

همچنین جدای از مسائل اقتصادی، سفر رئیسی به عمان حائز اهمیتی دیپلماتیک و سیاسی است. این سفر در حالی صورت می گیرد که روند عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عرب منطقه موجب نگرانی تهران شده است. شاید به همین دلیل است که نوش آبادی این سفر را راهبردی قلمداد کرده است.

نوش آبادی همچنین در این باره گفت که این سفر می تواند نقش بسیار مهمی در توسعه روابط و گسترش روابط ایران در جنوب خلیج فارس و دریای عمان داشته باشد.

این نماینده مجلس همچنین با اشاره به عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی از دولت های عربی افزود: ما از عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی و رژیم نامشروع و غاصب صهیونیستی به شدت انتقاد می کنیم و از طریق روابط حسنه و احترام متقابل با کشورهای همسایه، سعی می کنیم آنها را بی نیاز از روابط با کشورهای فرامنطقه ای کنیم.

این رژیم جعلی هیچ سنخیتی با فرهنگ، تاریخ و تمدن منطقه ندارد. تقویت این روابط [میان ایران و کشورهای عربی] موجب کاسته شدن حضور رژیم صهیونیستی در منطقه خواهد شد. ما باید کشورهای همسایه را متقاعد کنیم که برای برقراری صلح و ثبات در منطقه روابط خود با کشورهای اسلامی را در اولویت قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در منطقه حضور دارند و با نیات شوم و فتنه انگیز خود به دنبال توسعه نامشروع هستند. رهبران برخی از کشورهای عربی باید بدانند که باید به کشورهای اسلامی همسایه اعتماد کنند و به کشورهای فرامنطقه‌ای که باعث بی‌ثباتی و ناامنی می‌شوند، نیازی ندارند.

همچنین سفیر ایران در عمان به اشاره به نقش مسقط در مذاکرات میان تهران و ریاض، گفت: نقش عمان همواره موثر و مهم تلقی ‌شده است، اما در حال حاضر مذاکرات ایران و عربستان سعودی در چارچوب بغداد در حال پیگیری است.

وی افزود که عمان در مقاطع مختلف تلاش کرده است تا به حل مشکلات و مسائل مختلف کمک کند و جمهوری اسلامی ایران از چنین نقش سازنده ای در راستای سیاست اصولی خود برای کمک به تحکیم صلح و امنیت در سطح بین المللی استقبال می کند. سفیر ایران همچنین گفت که کشورهای منطقه باید مسائل را از طریق گفتگو بین خود حل و فصل کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری