کد خبر:151337
پ

روسیه چهار هواپیمای نظامی و ۴۹ پهپاد ارتش اوکراین را سرنگون کرد

وزارت دفاع روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور چهار هواپیمای نظامی و ۴۹ پهپاد ارتش اوکراین را طی ۲۴ ساعت گذشته سرنگون کرده است.

روسیه از سرنگونی چهار هواپیمای نظامی و ۴۹ پهپاد اوکراین خبر داد

به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، در بیانیه این وزارتخانه آمده است: پدافند هوایی روسیه سه هواپیمای جنگنده سوخو۲۷ (Su-۲۷) و یک بمب‌افکن تاکتیکی سوخو۲۴ (Su-۲۴) را در مناطق «زاپوریژیا» و «دنیپروپتروفسک» در جنوب شرقی اوکراین سرنگون کرد.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه خود افزود: ارتش روسیه در ۲۴ ساعت گذشته، سه فروند موشک هارم (HARM)، سه موشک هیمارس (HIMARS) و یک موشک ضد کشتی نپتون (Neptun) را رهگیری و همچنین چهار فروند هواپیمای نظامی اوکراینی و ۴۹ هواپیمای بدون سرنشین ارتش کی‌یف را سرنگون کرده است.

روسیه بیش از ۱۰ هزار پهپاد اوکراینی را طی عملیات ویژه خود منهدم کرد

خبرگزاری «تاس» نیز به نقل از وزارت دفاع روسیه خبر داد که نیروهای این کشور بیش از ۱۰ هزار پهپاد ارتش اوکراین را از آغاز عملیات نظامی ویژه منهدم کرده‌اند.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه تصریح شده است: در مجموع ۵۵۸ هواپیمای نظامی، ۲۶۱ بالگرد، ۱۰ هزار و چهل پهپاد، ۴۴۲ سامانه موشکی ضدهوایی، ۱۴ هزار و دویست و نود و نه تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی، یک هزار و یکصد و هشتاد و نه موشک‌انداز چندگانه، هفت هزار و چهارصد و هفتاد و نه سلاح توپخانه صحرایی و خمپاره‌انداز، و همچنین ۱۶ هزار و ششصد و شصت دستگاه خودروی ویژه تاکتیکی از آغاز عملیات ویژه نظامی [روسیه در اوکراین] منهدم شده است.

از سوی دیگر، روزنامه انگلیسی «دیلی اکسپرس» به تازگی در گزارشی از پیشروی گسترده نیروهای روسیه در اطراف شهرهای «باخموت» و «آودیوکا» اوکراین خبر داد.

در همین حال یکی از فرماندهان ارشد توپخانه اوکراین مستقر در نزدیکی باخموت، گفته بود: نیروهای روسی در نزدیکی شهر باخموت در حال پیشروی هستند و همین امر در آودیوکا نیز صادق است.

 ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

ضد حمله تابستان اوکراین در پایان سال ۲۰۲۳ نتیجه چندانی به همراه نداشت و حالا با وجود خستگی اوکراین و عدم تمایل کشورهای غربی برای حمایت از کی‌یف باید انتظار یک جنگ طولانی را کشید.

به نوشته «ان‌بی‌سی نیوز»، روسیه در ماه‌های اخیر با خیل عظیمی از خرابکاری‌ها؛ از انفجارهای مرموز در پایگاه‌های نظامی گرفته تا قطارهای خارج شده از ریل و ترور و قتل‌های پنهانی روبرو شده و دلیل این وضعیت را اوکراین معرفی کرده است.

به عبارتی، اوکراین که در میدان نبرد با بن بست مواجه شده و چشم انداز چندان روشنی نسبت به تداوم کمک های غرب ندارد، به طور فزاینده‌ای خرابکاری را به عنوان یک تاکتیک کلیدی در برابر دشمنی بزرگ همچون روسیه در نظر گرفته است.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری