تصورات اشتباه از خوراکیهای به ظاهر سالم
خوراکیهایی هستند که برخلاف تصورمان اصلاً برای بدن مفید نیستند و حتی ضرر هم دارند.
به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، همه ما دوست داریم که زندگی سالمی داشته باشیم و غذاهای سالم بخوریم اما گاهی اوقات ناخواسته غذاهایی را می خوریم که نمی دانیم برای بدنمان ضرر دارند. خوراکیهایی هستند که برخلاف تصورمان اصلاً برای بدن مفید نیستند و حتی ضرر هم دارند.
آبمیوه ۱۰۰ درصد طبیعی
بعضی از آبمیوه ها هستند که به عنوان آبمیوه های ۱۰۰ درصد آن را می شناسیم. یعنی فکر می کنیم که ۱۰۰ درصد از مواد طبیعی ساخته شده اند اما این گونه نیستند. این آبمیوهها هم مواد فرآوری شده دارند و ۱۰۰% سالم نیستند و باید مراقب باشیم که به هر نوع آبمیوه ای اعتماد نکنیم. این آبمیوه ها کالری زیادی دارند و مصرفِ بیش از حد آن ها ممکن است باعث اضافه وزن هم شود؛ پس بهتر است که در مصرف آن زیاده روی نکنید.
پف فیل مایکروویوی
پف فیل یک ماده غذایی با فیبر بالا و کالری پایین است و یک میان وعده سالم محسوب می شود، مگر اینکه آن را داخل ماکروویو درست کرده باشید. در واقع حرارت داخل مایکروویو برای درست کردن پف فیل اصلا حرارت سالمی نیست و نمی توان به آن به عنوان یک میان وعده سالم نگاه کرد؛ همچنین ممکن است که خطر مسموم شدن هم به دنبال داشته باشد.
نوشابه رژیمی و شیرین کنندههای مصنوعی
بسیاری از افرادی که می خواهند وزن خود را کاهش دهند، سعی می کنند که از نوشابه های رژیمی استفاده کنند اما نوشابه های رژیمی و شیرین کننده های مصنوعی باعث می شوند که شما به مرور زمان اضافه وزن بگیرید و همین باعث می شود که وزن تان هم افزایش پیدا کند و به مشکلاتی مانند چاقی، فشار خون، دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی و عروقی مبتلا شوید.
نوشیدنیهای ورزشی
خیلی از افرادی که به دنبال تمرین های ورزشی حرفهای هستند، سعی می کنند که غذای سالم بخورند. بسیاری از آن ها به سراغ نوشیدنی ورزشی میروند اما این نوشیدنیهای ورزشی باعث کم آبی بدن میشوند. شاید در همان لحظه احساس انرژی و قدرت را در شما افزایش دهند اما این احساس کاملا موقتی است؛ علت آن هم قند بالای این نوشابه ها است و بهتر است که خیلی از آن ها استفاده نکنید.
پروتئین سویا
سویا یکی از مواد غذایی است که اکثر افراد فکر می کنند غذای سالمی است و در نتیجه آن را در وعدههای غذایی خود جای می دهند اما جالب است بدانید که پروتئین سویا در صورتی که زیاد مصرف شود، مضراتی هم دارد و نباید در مصرف آن زیاده روی کنید و جزء غذا های فرآوری شده و صنعتی محسوب می شود و ممکن است که حتی در جذب آهن هم اختلال ایجاد کند.
غذا با چربی کم یا بدون چربی
اکثر افراد فکر می کنند که همه چربیها ناسالم هستند اما در واقع این گونه نیست. بدن شما به چربی سالم هم نیاز دارد؛ بنابراین باید سعی کنید که تا میتوانید چربی سالم را در وعده های غذایی خود جای دهید، زیرا اگر هیچ گونه چربی به بدنتان نرسانید، احتمال افزایش خطر و حتی مرگ و میر هم بالا میرود، زیرا چربی که استفاده می کنید، جزء ضروری از غذاهایتان هست و نباید آن را به طور کلی حذف کنید.
مولتی ویتامین
بسیاری از ما فکر می کنیم که مصرف ویتامین بهتر از این است که هرگز آن را مصرف نکنیم اما مطالعات اخیر نشان می دهد که مصرف بیش از حد ویتامین و مکمل میتواند باعث مشکلاتی هم بشود، بنابراین باید مراقب باشیم که در مصرف مولتی ویتامین ها زیادهروی نکنیم، زیرا مصرف زیاد از حد بعضی از آن ها مانند مکمل ویتامین دی، کلسیم و آهن در طولانی مدت باعث رسوب در کلیه شود.
گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون اگر به صورت ارگانیک استفاده نشود، خطرات بسیار زیادی دارد و از طرفی اگر هم آن را به صورت ارگانیک استفاده کردید، باید مراقب باشید که در مصرفِ آن زیاده روی نکنید، زیرا ممکن است در صورت مصرف زیاد یا استفاده نا مناسب، باعث مشکلاتی از جمله سرطان یا مرگ و میر شود زیرا شما را در معرض موادی قرار می دهد که ممکن است به پوست، سیستم گوارش، رگ های خونی، سیستم ایمنی، ریه، قلب و سیستم عصبی فشار وارد کند.
ماهی سالمون
ماهی سالمون یک ماده غذایی سالم است اما به شرطی که آن را درست استفاده کنید اگر آن را درست استفاده کنید، یعنی مواد خوبی به بدنتان رساندهاید اما مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث افزایش چربی شود و بدن را از حالت متعادل خارج می کند.
سوپ کنسروی
سوپ فقط مخصوص روزهای سرد نیست و می توانید آن را همیشه در رژیم غذایی خود جای دهید اما سوپهای کنسروی در صورتی که زیاد استفاده شوند، اصلاً وعده غذایی سالمی نیستند. این سوپها به خاطر مواد طعم دهنده و نگهدارندهای که دارند، اشتها را افزایش می دهند و ممکن است باعث چاقی بشوند. همچنین مشکلاتی مانند گر گرفتگی، سر درد، بی حسی، گزگز دست و پا، سوزش صورت و بدن، تپش قلب، درد قفسه سینه و حالت تهوع و ضعف بدنی را ایجاد میکنند.
نان چند غلاته
خیلی از افراد سعی میکنند که از نان های سالم کمک بگیرند اما این نانها ممکن است که در صورت مصرف زیاد به بدن تان آسیب وارد کند. متخصصان پیشنهاد میکنند که از نان قهوهای با غلات سالم استفاده کنید. نان چند غلاته میتواند اشتها را بیش از حد بالا ببرد و باعث چاقی شود.
سوشی
سوشی غذای مورد علاقه بسیاری از افراد است. در صورتی که مصرف زیاد از حد آن توصیه نمیشود. خیلی از افراد علاقه دارند که حتما سوشی را با تن ماهی پر از ادویه میل کنند اما مصرف زیاد آن باعث ایجاد مواد شیمیایی ناخواسته از جمله آرسنیک میشود که برای بدن مضر است.
اسموتی از قبل آماده شده
اسموتی که حاوی شیر، آب، اسفناج و میوههای تازه باشد که از قبل با یکدیگر ترکیب شدهاند، اسموتی سالمی نیست. زمانی میتوان گفت یک اسموتی سالم است که تمام مواد تشکیل دهنده آن را همان لحظه با یکدیگر ترکیب کنید اما اسموتی که از قبل آماده شده، گزینه سالمی برای افراد نخواهد بود زیرا مواد نگهدارنده و فریز شده دارد.
شیر برنج
خیلی از افراد فکر میکنند که شیر برنج یک وعده غذایی بسیار سالم است. در صورتی که مصرف زیاد از حد آن توصیه نمیشود؛ حتی ممکن است شیر برنج را با بادام، بادام هندی، سویا و نارگیل استفاده کنند. این شیرها طعم دار میشوند اما مواد نگهدارنده هم به آن ها اضافه میشود که گزینه مناسبی نخواهد بود و مواد مغذی زیادی را به بدن تان نمیرساند.
کره بادام زمینی
کره بادام زمینی چربی بالایی دارد. درست است که چربی آن سالم است و پروتئین آن هم بالا است اما ممکن است ساعات طولانی شما را سیر نگه دارد و باعث شود که شما غذای سالم نخورید؛ پس بهتر است که در مصرف آن زیاده روی نداشته باشید.
ماست بدون چربی
ماست با چربی پایین و بدون چربی و همچنین بستنی ها در صورت مصرف زیاد برای بدن آسیب زننده هستند و مقدار زیادی قند داخل شان وجود دارد. مواد طعم دهنده ای که در آن استفاده می کنند هم اصلا مواد سالمی نیستند.
دسر یا سالاد صنعتی
خیلی ها ترجیح می دهند که دسر یا سالاد را به صورت صنعتی و آماده تهیه کنند و آن را از فروشگاه خریداری کنند اما این خوراکیها مواد نگهدارنده بسیار زیادی دارند و هرگز مصرف آن ها را توصیه نمیکنیم. قند و چربی بالایی داخل آن ها وجود دارد که هرگز وعده غذای سالمی نخواهد بود.
در نهایت تعادل در غذا خوردن را فراموش نکنید
به گزارش نمناک، زمانی که میخواهید هر غذایی را بخورید، باید به این فکر کنید که در مصرف آن تعادل داشته باشید. در واقع حفظ تعادل اهمیت بیشتری نسبت به خود غذا دارد.