کد خبر:125423
پ

باران با نیامدنش دل انار ساوه را لرزاند

سال زراعی گذشته باران با نیامدنش دل انار ساوه را لرزاند و امسال خبر زود آمدنش این یاقوت‌های سرخ را دل‌نگران ترک خوردن لب‌هایشان کرده است.

بارانی که آمدن و نیامدنش تن انار ساوه را می‌لرزاند

به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، انار ساوه محصول استراتژیک عرصه کشاورزی این شهرستان با حدود ١٠ هزار هکتار باغ بارور است که همه‌ساله در شرایط عادی اقلیمی بیش از ١۵٠ هزار تن از این محصول روانه بازار می‌شود.

کاهش حدود ۴۴ درصدی بارندگی‌های این شهرستان در سال آبی گذشته باعث بروز تنش آبی شده و از میان محصولات کشاورزی انار بیشتر از سایرین متاثر این تنش شد بطوریکه در تابستان ١۴٠٢ باغات دچار خزان زودرس کرد و در پاییز نیز فصل برداشت آن را به تاخیر انداخت.

انگار درد سرهای انار از باران تمامی ندارد بطوریکه طبق اعلام سازمان هواشناسی کشور پاییز امسال بارش‌های زودرس و بیش‌ازحد نرمال پیش‌بینی شده که این مساله در صورت تحقق باز گریبان‌گیر این محصول ساوه خواهد بود.

معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی ساوه روز شنبه با بیان اینکه فصل برداشت انار در شرایط نرمال جوی و در صورت بارش‌های مناسب بهاره ٢٠ مهر و در برخی سال‌ها زودتر از این موعد است افزود: اما امسال به علت تنش‌های آبی، انار ساوه نیازمند وقت بیشتری برای آبگیری و سرخ شدن است.

«محمود رضا خلیلی» یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود امسال فصل مناسب برای برداشت رقم انار ممتاز ساوه که شهرتی جهانی دارد اوایل آبان به‌بعد باشد که این مساله اگر با بارش‌های زودرس پاییزه مواجه شود انارکاران شهرستان را متحمل خسارت می‌کند.

وی با بیان اینکه انار ساوه به علت پوست نازک، حساس به سرما و بارش باران (بیش از پنج میلیمتر در هر نوبت) است افزود: باران باعث ترک خوردگی و فاقد نگهداری در انبار می‌شود و به‌صورت تازه خوری نیز با افت قیمت مواجه می‌شود.

از کارشناسان سازمان هواشناسی نیز انتظار می‌رود اطلاعات جدید در مورد بارش‌ها را به‌صورت منطقه‌ای حداقل ١٠ روز زودتر اعلام کنند تا کشاورزان فرصت مناسبی برای برداشت محصول خود داشته باشند

معاون مدیریت جهاد کشاورزی ساوه افزود: لازم است کشاورزان برای بارش‌های احتمالی آمادگی لازم را داشته باشند تا با اعلام هشدار کارشناسان جهاد کشاورزی و هواشناسی در کمترین زمان ممکن نسبت به برداشت محصول خود اقدام کنند.

وی گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های فعلی کلی است از کارشناسان سازمان هواشناسی نیز انتظار می‌رود اطلاعات جدید در مورد بارش‌ها را به‌صورت منطقه‌ای حداقل ١٠ روز زودتر اعلام کنند تا کشاورزان فرصت مناسبی برای برداشت محصول خود داشته باشند.

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه افزود: همچنین بارش باران علاوه بر انار، ٨٠٠ هکتار اراضی زیر کشت سیب‌زمینی، ٢٠٠ هکتار پنبه، پنج هزار هکتار مزرعه ذرت علوفه‌ای و دانه و حدود ٢ هزار و ۵٠٠ هکتار باغ پسته را نیز تهدید می‌کند.

وی با اشاره به وجود تنش آبی در تابستان ١۴٠٢ اظهار کرد: تمام محصولات آبی و دیم شهرستان به فراخور موقعیت خود بین حداقل پنج تا حداکثر ٩٠ درصد افت تولید را شاهد بوده‌اند.

وی افزود: در این بین حدود ٢ هزار هکتار از باغات انار ساوه جنبه اقتصادی خود را از دست داده و بقیه باغات نیز دچار خسارت‌هایی شده که نتیجه قطعی این خسارت‌ها پس از پایان فصل برداشت مشخص می‌شود.

شهرستان ساوه امسال برای دومین سال متوالی شاهد برگزاری جشنواره انار است که دست‌اندرکاران به علت تاخیر در فصل برداشت برگزاری این جشنواره را از ١٨ تا ٢۵ مهر به ١۵ آبان ماه موکول کرده اند.

میانگین تولید انار در باغات انار کشور ۱۲ تن در هکتار و در ساوه ۱۵ تن است که سال گذشته ۱۴۷ هزار تن محصول از ۱۰ هزار هکتار باغات بارور این شهرستان تولید شد.

منبع
ایرنا
کلیدواژه : انار ساوهباران
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری