کد خبر:19270
پ

آیا ژن‌ها نقشی در ترجیح چشایی انسان ایفا می‌کنند؟

آیا میدانستید فرزندان طعم و بوی ترکیباتی که مادرانشان در دوران بارداری زیاد مصرف می‌کرده‌اند را ترجیح می‌دهند؟

به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، ژنتیک بر جنبه‌های مختلفی از زندگی انسان تاثیر می‌گذارد. حال سوال اینجاست که ژن‌ها نقشی در ترجیح چشایی انسان نیز ایفا می‌کنند؟ بله ژنتیک دلیل اصلی این امر است که فردی عاشق طعم شکلات و شیرینی است یا قادر به تحمل مزه جوانه گندم نیست. مطالعات روی دوقلوهای همسان و بررسی داده‌های ژنی نشان می‌دهد که ژن‌هایی وجود دارد که بر حس چشایی، حس بویایی و حتی مرکز پاداش در مغز انسان اثر می‌گذارد. برای مثال علاقه انسان به طعم صابونی سبزی گشنیز به دلیل وجود ژن گیرنده بوی «OR۶AS» بوده که به ارث برده است.

به گزارش آنا، ژن‌ها توانایی چشیدن طعم تلخ ترکیب «فنیل تیوکاربامید» را به انسان‌ها می‌دهند، حدود ۳۰ درصد از اروپایی‌ها ژن «TAS۲R۳۸» دارند که باعث می‌شود قادر به چشیدن این طعم نباشند. حتی میزان پاسخ‌دهی مراکز پاداش مغز انسان به گوشت نیز به DNA برمی‌گردد، دلیل علاقه زیاد فردی به گوشت به دلیل وجود نسخه‌ای از ژن «CNTN۵» است. البته ژن‌ها تنها منشا ترجیحات غذایی و چشایی انسان به شمار نمی‌روند. نوزادان در رحم مایع آمنیوتیک را نفس می‌کشند، بنابراین طعم و بوی ترکیباتی را ترجیح می‌دهند که مادرانشان در دوران بارداری زیاد مصرف می‌کرده‌اند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری