کد خبر:24462
پ

آیا مسئولان دولتی شفاف و بی‌واسطه پاسخ خواهند داد؟/ تا اصلاح شیوه پرداخت یارانه‌ها، ارز ترجیحی تغییر نمی‌کند

سخنگوی دولت گفت: رئیس جمهور بر لزوم عمل به دستورات رهبری و صادق بودن وعده‌ها تاکید ویژه‌ای دارد و دستور داده‌ اگر امکان انجام کاری به هر دلیل وجود نداشت، روشن، شفاف و بی‌واسطه به مردم اطلاع داده شود.

به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست مطبوعاتی خود با تشکر از حمایت‌های رهبری گفت: دولت همواره فرمایشات و حمایت‌های امیدآفرین رهبر انقلاب را چراغ راه خود می‌داند و در مسیر پرداختن به مشکلات مردم از رهنمود‌های ایشان استفاده خواهد کرد.

وی تصریح کرد: رئیس جمهور بر لزوم عمل به دستورات رهبری و صادق بودن وعده‌ها تاکید ویژه‌ای دارد و دستور داده‌ اگر امکان انجام کاری به هر دلیل وجود نداشت، روشن، شفاف و بی واسطه به مردم اطلاع داده شود.

سخنگوی دولت ضمن گرامیداشت مراسم‌های هفته گذشته نظیر بزرگداشت شهید سلیمانی و گرامیداشت یاد شهدای حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی و شهدای روز تشییع سردار سلیمانی از حضور پرشور مردم در تشییع ۱۵۰ شهید گمنام در تهران قدردانی کرد.

حضور دولتمردان در بین مردم با قوت بیشتری ادامه خواهد داشت

وی در نشست با خبرنگاران، ضمن تشکر و قدردانی از حمایت ها و رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری، گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب برای اعضای دولت روحیه بخش است. قطعا حضور دولتمردان در بین مردم با قوت بیشتری ادامه خواهد داشت و رئیس جمهور هم بر ارتباط مستمر اعضای کابینه با مردم و نخبگان تأکید کرده‌اند.

گزارشی از اقدامات دولت در مناطق سیل زده

بهادری جهرمی همچنین با ابراز همدردی با مردم مناطق سیل زده جنوب کشور و گزارش اقدامات دولت گفت: همان‌طورکه سازمان هواشناسی پیش بینی کرده بود و در چندین نوبت به مردم و مسئولان استانی، هشدار داده بود، شاهد وقوع سیل در برخی از مناطق جنوبی کشور خصوصاً استان های فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان بودیم که متأسفانه خساراتی را برای بخش های مسکونی، کشاورزی و دامداری مردم و همچنین زیرساخت ها از جمله راه های مواصلاتی، مخابراتی، شبکه برق و آب در پی داشت.

وی افزود: خوشبختانه با اعلام هشدار و اقدامات پیشگیرانه و همچنین تخلیه برخی مناطق روستایی از ورود خسارت گسترده، تا حد زیادی جلوگیری شد. بلافاصله وزیر نیرو نیز از طرف دولت به منطقه اعزام شد و پیگیری وضعیت خسارات و امدادسرانی به سیل‌زدگان را دنبال کرد. پس از ایشان هم معاون اول رئیس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر کشور بازدیدهای میدانی خوبی را از استان های سیل زده به عمل آوردند و همه دستگاه های دولتی، امدادی، بسیج و سپاه نیز به میدان آمده اند که انشاا… اقدامات لازم برای جبران خسارات وارده با سرعت صورت گیرد.

بهادری جهرمی گفت: در این خصوص چند اقدام فوری نیز صورت گرفت. اتصال سریع برق، آب، رفع انسداد راه ها و شبکه مخابرات، تخلیه سریع آب از مناطق سیل زده، اختصاص ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تنخواه برای استان های سیل زده، ایجاد مراکز اسکان اضطراری، توزیع اقلام مورد نیاز همچون چادر، پتو، مواد غذایی و خوراکی، سوخت و برخی لوازم ضروری زندگی، از جمله اقدامات عملیاتی فوری برای رسیدگی به مردم بوده است. با این وجود همه بخش های دولت و نهادهای انقلابی و نیروهای مردمی در کنار سیل زدگان خواهند بود و کمک به آن ها را رها نخواهند کرد. به همین منظور کمک هایی برای بازسازی تاسیسات زیربنایی، و تسهیلاتی برای بازسازی منازل تخریب شده و تامین لوازم خانگی و سرمایه ای در نظر گرفته شده است که با اختصاص بودجه مناسب از طریق استانداری ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی توجه به مناطق سیل زده صورت خواهد گرفت.

وی گفت: ضمن اینکه احتمالا در اوایل هفته آینده در همین مناطق مجددا باران های نسبتا سنگین خواهیم داشت که ضرورت دارد هم مردم و هم دستگاههای دولتی از هم اکنون آمادگی لازم را برای کاهش خسارات داشته باشند.

شرح وظایف کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال

سخنگوی دولت با بیان اینکه تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال؛ نشانه توجه دولت به کسب و کارهای دیجیتالی است، افزود: اعضای دولت با تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال مرکب از وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند.

وی گفت: توسعه زیرساخت های اقتصاد دیجیتال، برطرف کردن موانع و شتاب بخشی به شکل گیری زیست بوم اقتصاد دیجیتال در کشور، حمایت از پلتفرم ها و کسب و کارهای دیجیتال و فناوری پایه در کشور، بسترسازی برای توسعه اشتغال فناوری پایه در کشور، برطرف کردن موانع فعالیت پلتفرم های ایرانی در سطح بین المللی و توسعه مهارت های الزام آور اقتصاد دیجیتال، از جمله وظایف کارگروه یاد شده است.

سخنگوی دولت درباره برگزاری نخستین جلسه شورای عالی امور ایرانیان خارج کشور ۱۱ دی ماه با حضور رئیس جمهور گفت: رئیس‌جمهور در این جلسه بر حمایت و رسیدگی به مسائل ایرانیان خارج از کشور از جمله مسائل کنسولی، تحصیلی و تجاری تاکید کردند.

هیچ تغییری در تأمین ارز ترجیحی صورت نمی‌گیرد

وی درباره حذف ارز ترجیحی بیان کرد: در قانون مجلس شورای اسلامی، راهکار جبران حذف ارز ترجیحی پیش‌بینی نشده است.

بهادری جهرمی یادآور شد: اولویت دولت، حفظ قدرت خرید و بهبود معیشت مردم است و رئیس‌جمهور تأکید دارد بدون در نظر گرفتن راهکار‌های کارآمد حمایتی، تغییری در اجرا صورت نگیرد. 

سخنگوی دولت افزود: مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه ۱۴۰۰، سقفی برای ارز ترجیحی در نظر گرفته بود که تقریبا همه این منابع تا پیش از شروع به کار دولت جدید هزینه شده بود و دولت سیزدهم برای پرداخت‌های مربوط به چند ماه باقیمانده تا پایان سال نیاز به اخذ مجوز جدید از مجلس داشت که برای این منظور یک لایحه دوفوریتی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد که مورد تصویب قرار نگرفت؛ لذا دولت عملا مکلف شد سیاست اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها را با سرعت بیشتری در پیش بگیرد. خوشبختانه الان یک وفاق و وحدت نظری برای چاره جویی این مسأله با در نظر گرفتن بهبود معیشت مردم و حذف رانت و فساد از ارز ترجیحی در مجلس و دولت وجود دارد و همه برای اصلاح امور بر مبنای یک سیاست اقتصادی پایدار و موثر هم نظرند. 

وی تاکید کرد: تا زمان تصمیم‌گیری نهایی درباره اصلاح شیوه پرداخت یارانه‌ها، هیچ تغییری در تأمین ارز ترجیحی صورت نمی‌گیرد و منابع لازم در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

سامانه میخک وزارت خارجه، پرسمان تردد محیطی

وی افزود: همچنین در این خصوص سامانه میخک وزارت خارجه بعنوان پرسمان تردد محیطی راه اندازی شده است و ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌توانند سوالات خود را در آنجا مطرح کنند و ظرف مدت کوتاهی پاسخ آن را دریافت نمایند. به منظور تسهیل در تردد ایرانیان خارج از کشور که مشمول خدمت سربازی هستند، فرصت دو سفر سالانه به ایران در نظر گرفته شده که بدون مانعی بتوانند به کشور رفت و آمد کنند. برای نخستین بار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عضویت شورای عالی ایرانیان خارج از کشور درآمد. لایحه جامع ایرانیان خارج از کشور نیز به منظور حمایت از حقوق این دسته از هموطنان در دولت در حال تدوین است.

از رعایت شیوه نامه های بهداشتی غافل نشویم

علی بهادری جهرمی درباره موضوع کرونا گفت: با عنایت خدا، همراهی مردم و تلاش های شبانه روزی دولت، به نقطه امیدوار کننده و قابل قبولی رسیده ایم. حدود ۱۲۳ میلیون دوز واکسن تزریق شده، بیش از ۶۰ میلیون نفر دوز اول، ۵۲ میلیون نفر دوز دوم و بیش از ۱۰ میلیون نفر دوز سوم واکسن را دریافت کرده اند. آمار مبتلایان هم کاهش قابل توجهی داشته است و به زیر ۲ هزار نفر و آمار فوتی ها به کمتر از ۴۰ نفر رسیده است. این در حالی است که در ابتدای شهریورماه که دولت مردمی شروع به کار کرد، کمتر از ۱۸ میلیون نفر دوز اول و کمتر از ۷میلیون نفر دوز دوم واکسن را دریافت کرده بودند و در زمینه آمار مبتلایان نیز حدود ۴۰ هزار نفر ابتلای روزانه و نزدیک به ۷۰۰ نفر فوتی را شاهد بودیم. در همین مدت از یک نقشه تقریبا قرمز کرونایی به یک نقشه تقریبا آبی رسیده ایم و تمام آن ۳۶۰ شهری که قرمز بود امروز آبی یا زرد شده اند.

وی گفت: امروز البته خطر کرونا به طور کامل برطرف نشده و در معرض سویه های جدید نظیر امیکرون که به شدت گسترش پذیر است، هستیم. اگر می‌خواهیم محدودیت ها برنگردد، اگر می‌خواهیم خانواده های بیشتری داغدار نشوند، اگر می‌خواهیم کسب و کارها رونق یابند، اگر می‌خواهیم درهای مدارس، دانشگاه ها، مساجد، سینماها و ورزشگاه ها باز باشد، باید دوز سوم واکسن را هرچه سریع‌تر تزریق کنیم و از رعایت شیوه نامه های بهداشتی مثل ماسک و رعایت فاصله اجتماعی غافل نشویم. این خواسته دولت از مردم است و ما امیدواریم این همراهی و اطمینان مردم به دولت در ادامه نیز استمرار داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سخنگوی دولت اضافه کرد: ادامه این روند، نیازمند استمرار رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تزریق دوز سوم از سوی مردم عزیز است. در همین جا لازم است از وزیر بهداشت که برای این موفقیت بزرگ تلاش شبانه روزی کرد و چه در زمینه واردات واکسن و چه زمینه حمایت از تولید واکسن داخلی و بی نیازی از واردات، پرتلاش و جهادی ظاهر شد، تشکر کنم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری